A M R Solidariteitsgarage. Samen kunnen we alles doen !

Ons verhaal...

De observatie

Het gebrek aan mobiliteit wordt gekenmerkt als een belangrijke handicap voor de toegang tot werk in plattelandsgebieden, ongeacht de regio.

In feite wordt een professioneel of sociaal leven zonder een voertuig, professionele veel ingewikkelder. Bovendien is mobiliteit vaak voor veel mensen een te hoge kostenpost.

Als je woont in een streek als de Haute Gironde of in het zuiden van de Charente Maritime woont, kan het vinden van werk niet worden gedaan zonder een voertuig. Dit is te wijten aan een gebrekkig openbaar vervoer.

 

Deze constatering is niet nieuw, het probleem is bekend, maar we zien dat er in onze buitengebieden nog steeds geen netwerk van de solidariteits garages is.

Het project

Om dit probleem op te lossen, hebben we een vereniging opgericht met als doel, het opzetten en openen van een gezamenlijke, solidaire garage. Dit is hoe de Association pour la Mobilité Rurale (vereniging voor plattelands mobiliteit) werd geboren, ook wel bekend als "AMR".

Ons voorstel is dat gebruikers toegang krijgen tot mobiliteit, door middel van onderhoud, de reparatie of de aankoop van een voertuig voor een schappelijk bedrag.

De garage zal open voor iedreen, onder de voorwaarde dat men ingeschreven staat bij de sociale instanties, Pole Emploi, la Mission Locale of vrijwilligerswerk verricht. Ook accepteren we, onder voorbehoud van verificatie, dat werknemers of zelfstandigen en gepensioneerden onder die armoedegrens leven gebruik maken van onze services.

 

Wij zijn ook van plan om kleine bedrijsfwagens tegen een lage prijs te koop aan te bieden voor kleine of startende ondernemers die daar de middelen niet voor hebben.

U en ons

Omdat 8.000.000 van de Franse bevolking geconfronteerd wordt met budgettaire problemen om hun aan mobiliteitsbehoeften te voldoen.

Omdat het verlies van mobiliteit problemen veroorzaakt bij terugkeer op de arbeidsmarkt, problematisch kan zijn bij (noodzakelijk) gebruik van gezondheidszorg en een verlies van een sociale contacten tot gevolg kan hebben.

Omdat we 9000 mensen onder de armoedegrens hebben geïdentificeerd die mobiliteitsproblemen hebben binnen een straal van 30 km rondom ons allen!

Help ons om onze solidariteitsgarage in de Noord-Gironde/Sud Charente Maritime op te zetten.

Doneer en/of neem deel aan onze loterij en maak kans om een prachtige Citroen 2CV6 uit 1989 te winnen! (hier)

 

Bij voorbaat heel veel dank voor het klikken op "doneren" om ons te ondersteunen, het is eenvoudig en snel. Het helpen van anderen is een beetje uzelf helpen....


Wat is een solidariteitsgarage?

Een solidariteitsgarage onderscheidt zich door het feit dat haar uurtarief, afgestemd is op de koopkracht van haar klanten en gemiddeld de helft goedkoper is dan een conventionele garage. Het is niet de bedoeling om de professionals van de autobranche te vervangen en nog minder om met hen te concurreren, omdat degenen die van een solidaire garage gebruik maakt in de eerste plaats de middelen niet heeft om van de diensten van een conventionele garage gebruik te maken.

 

Haar missie is om de toegang tot mobiliteit te verlenen, dus voor de werkgelegenheid, de volksgezondheid en het sociale leven van mensen met weinig financieele middelen.